UNNGÅ TØRRE LEPPER DENNE HØSTEN!

Hvem vil vel ikke ha myke og kyssekare lepper?

Tørre lepper er et vanlig problem som mange av oss står overfor, og det kan føre til ubehag, synlige sprekker og til og med smerte og ubehag. Her vil du få noen tips om hva du kan gjøre for å beholde leppene myke og litt informasjon om hvorfor tørre lepper oppstår.

Hvorfor får vi tørre lepper?

Huden på leppene våre er betydelig tynnere enn huden som dekker resten av kroppen vår. Dette gjør leppene våre spesielt følsomme for ytre påvirkninger som kulde, vind og tørr luft. Leppene våre mangler også de beskyttende oljekjertlene som finnes i andre hudområder, noe som fratar dem de naturlige oljene som normalt bidrar til å holde på fuktigheten

  • Dehydrering:

En av hovedårsakene til tørre lepper er dehydrering. Når vanninntaket vårt er utilstrekkelig, kan hele kroppen vår, inkludert leppene, lide av dehydrering. Denne tilstanden kan tydelig manifestere seg som tørre, sprukne lepper.

  • Værforhold og temperaturendringer:

Det kalde vinterværet påvirker ikke bare leppene, men hele huden. Den bitende vinden og kjølige temperaturene kan fjerne nødvendig fuktighet, noe som fører til «vinterhud». Denne tilstanden gjør at de fleste av oss opplever huden og leppene våre, om høsten og vinteren som strammere, tørrere og mindre fuktet. Omvendt kan sommerens varme temperaturer og økt solinnstråling også føre til tørre lepper. Solens UV-stråler kan skade den sarte huden på leppene, mens den varme luften og høyere fuktighetsnivåer kan få oss til å svette mer, noe som øker risikoen for dehydrering. Derfor er det desto viktigere å gi huden og leppene våre den ekstra omsorgen og beskyttelsen de trenger ved å tilpasse leppepleien hele året.

  • Å fukte leppene med tungen:

Det kan virke intuitivt å fukte tørre lepper med tungen, selv om denne handlingen gir øyeblikkelig lindring, gjør den i det lange løp mer skade enn nytte. Spytt fordamper raskt og fordampningen kan forverre tørrheten og gjøre leppene tørre.

  • Ernæring:

 Et kosthold som mangler viktige vitaminer og næringsstoffer kan bidra til tørre lepper, da disse elementene er grunnleggende for god hud- helse. Riktig ernæring spiller en avgjørende rolle for hvordan man best tar vare på huden sin og også leppene

  • Sykdom, medisiner og allergi

Når vi er syke eller sliter med allergi, kan en tett nese tvinge oss til å puste gjennom munnen. Denne pusten kan føre til raskere uttørring av leppene, da den konstante luftstrømmen suger fuktighet. Noen medisiner viser til tørre lepper som en potensiell bivirkning. I tillegg kan andre helseårsaker gjøre noen mer disponert for å få tørre lepper.

Så hva hjelper mot tørre lepper?

Bruk en god leppepomade for tørre lepper. Det er viktig å velge en leppepomade for tørre lepper som ikke forårsaker ytterligere irritasjon.

Regelmessig bruk av leppepomade gir ikke bare umiddelbar lindring til sprukne lepper, men skaper også en beskyttende barriere mot ytre faktorer som vind og kulde. I tillegg bidrar fuktighet til leppene med en balsam, salve eller leppepomade til både å gi næring og reparere

YANG lip treatment- en reparerende SOS leppekrem og leppe maske som virkelig hjelper såre og tørre lepper med sin hurtigvirkende SOS-formel som virker i de dypere lagene av huden. Vi anbefaler at du tar den på om kvelden for maks effekt gjennom natten mens du sover.

CALM balm( som kommer i 2 størrelser) kan brukes ikke bare som en leppepomade for tørre lepper, men også som en beroligende balsam for ansikt og kropp, utviklet for å beskytte og gjenopprette sart og tørr hud.  Den er laget utelukkende av naturlige planteoljer og rene eteriske oljer og inneholder ingredienser som nærende argan- og tindvedolje samt beroligende kamille.

DermInfusions Plump + Repair Lip Treatment

Bytt ut leppefilleren med dette banebrytende alternativet som umiddelbart fyller, definerer, forbedrer naturlig farge og gjenoppretter tørre, sprukne lepper med næring og fuktighet. Klinisk bevist å gi synlige resultater ved hjelp hyaluronsyre og et volumgivende kompleks av peptider.  Denne leppebehandlingen inneholder også de gjenoppbyggende ingrediensene squalane, bisabolol og centella asiatica for fyldigere, sunnere lepper.